Hotel de la Couronne

Onze geschiedenis

HomeOnze geschiedenis

De geschiedenis van het Hôtel de la Couronne

Het exacte bouwjaar van het hotel is niet bekend. In 1844 werd het instelling echter vermeld in de « Nouveau Guide des Voyageurs » en werd het beheerd door een zekere Mestrez. In die tijd bestond het station van Guillemins al (sinds 1842) in de vorm van een eenvoudige houten structuur en de straat waar het hotel was gevestigd droeg de oorspronkelijke naam van... de Stationsstraat. Op deze plaats bestonden twee hotels: het Hotel Terminus en het Hotel Wiser (het vroegere Spoorweg-Hotel).

In 1905, tijdens een tentoonstelling, werd het geclassificeerd als een tweederangs hotel. Het werd van 1911 tot 1925 geleid door N. Souveryns en werd in 1927 een naamloze vennootschap. Daarna werd het het « Hôtel du Chemin de fer ». Georges Simenon (Luikse auteur) vermeldt het onder deze naam in Le Pendu de Saint-Pholien. Het wordt beschouwd als een van de meest comfortabele hotels in Luik, wat president François Mitterrand (1906-1996) ertoe bracht er in 1976 te verblijven.

Het hotel van vandaag

In het laatste decennium van de 20e eeuw moest het hotel zijn deuren sluiten wegens insalubriteit. In 2004 kocht de groep Minguet (Invest Minguet Gestion, die in 2006 de naamloze vennootschap Invest Minguet Hôtel (IMH) oprichtte) het hotel en heropende het op 15 oktober 2008, na een volledige renovatie door het architectenbureau B2, met 77 kamers in de categorie « 3-sterren ». De exploitatie ervan was voor 10 jaar toevertrouwd aan de Spaanse groep Husa. De dochteronderneming IMH beheert het sinds 2018 weer.

Hotel de la Couronne
Hotel de la Couronne
Rust in een van onze 77 moderne kamers voorzien van topkwaliteit beddengoed